SilverDraken

Livet som mamma till Love, Freja och Saga, sambo till Rickard.

Ett långt inlägg om bebissaker

Publicerad 2014-01-31 23:17:56 i Gravid med Saga,

Är med i en grupp på fb som heter Bf 2014 Nyköping och där pratades det bland annat barnvagnar idag. 
Jag har inte ens tänkt tanken på det än. Inte på allt annat som vi inte har heller. Typ babyskydd, skötbädd och sånt. Men tiden går, är redan i vecka 24 och det är februari imorgon. Vips är det väl april och en månad kvar.

Ångrar att jag sålde min Nitro som vi köpte när Love var ett år men Freja använde den inte längre och vi skulle inte ha fler barn. Iaf inte nu.. Men det är lätt att vara efterklok, strax efter jag sålde vagnen kom på jag att jag ville ha ett tredje barn och det nu. Tog ut spiralen typ två månader senare, så kan det gå. 

Vill ha en ny Nitro, älskade den!

Så ser den ut, fast vill inte ha den färgen. Och har ingen lust att köpa en ny, har inte råd och lägga ut 5000 känns lite onödigt. Så om någon ser någon begagnad eller vet någon som ska sälja så hojta gärna till!
Tänkte köpte en hårdlift till så vill bara ha Nitron som sittvagn, inte liggkorg till. Vill egentligen ha en äkta liggkorg men går inte när man bor tre trappor upp utan hiss. Finns inte en chans att vi släpar upp vagnen eller bär upp en tung liggkorg.
Hade mjuklift till Freja men vi använde mest Phil&Teden då (den vagnen har vi kvar, den har stått i vagnförråden en halv evighet) men känner att det är bättre med en hårdlift när man har så många trappor att gå uppför. Skönt att veta att det är stabila väggar runt bebisen och de inte viker sig när man lyfter upp. 
Konstigt nog känns det inte så jobbigt med allt släpande upp och nerför trappor just nu, det löser sig. Upp och ner måste man ju så det är bara att köra. 

Babyskydd har jag ägnat ännu färre tankar på. Måste ju ha en men har inget lust att köpa en ny. Och behöver ingen med bas eftersom vi inte har bil.. Åker väldigt sällan bil med barnen och mindre lär det väl bli nu när vi har tre barn.
Har läst en del teori nu och det är rätt roligt. Om någon sitter på en billig, ny teoribok därute får ni gärna sälja den till mig! Eller en billig bil som jag kan övningsköra i, pappa har en stor jävla Dodge flakbil eller vad det nu heter och Jessicas bil får inte jag köra, bara hon. Så är lite knepigt!
Innan det här året är slut måste jag fan ta det där jäääävla körkortet, stryper mig själv annars!
Vill kunna åka ut till pappa närsom, till Veronica i Svalsta, kunna storhandla utan att det måste bli ett projekt och sådana saker. Vardagen funkar bra nu med men allt blir sådana projekt vilket just nu är utmattande!


Vill jätte gärna ha ett babynest med, har inte haft det till de andra men tror detta är bra och skönt att ha i sängen eller soffan och veta att bebisen ligger där i. Känns vettigt och bra att förklara för storasyskonen att det är bebisens plats.
Känns som det är ganska enkelt att göra själv, kanske kan övertala min väldigt begåvade svärmor att sy en? *Blink blink*. Hihi ;)
Här hittade jag bilden i alla fall.

Skötbädd har vi ingen heller men det känns mindre viktigt, tänkte övertala någon att köra till Norrköping och Babyproffsen senare i vår. Ligger väl flera babyaffärer i närheten där? Minns inte.
Sen vet jag inte, vi har en silvertejpad babysitter kvar som är sen min nu snart 14åringa systerson var liten. Bästa gunget i! Tycker babysitter är en av de bästa sakerna att ha, bebisen kommer upp lite men ändå i liggande position (fast de måste bli lite äldre först). En antilop-barnstol från Ikea har vi också kvar, de är bäst enligt mig när barnen börjar sitta med vid bordet. Vi har en badbalja kvar, spjälskydd med. En säng ska vi köpa från Elin och madrass måste vi fixa. 
Kläder har jag lite kvar men dumpade smart nog över det mesta till lillasyster så det är bara att hämta tillbaka igen, man får inte vara dum! Haha.
Leksaker har vi till förbannelse, usch. Mamma har lovat att hjälpa till och städa förrådet och det är ett måste nu. Har säkert mer bra saker därnere och en jävla massa skit. Usch!

Långt inlägg blev det, vagnbilderna är från Emmaljungas hemsida
Detta inlägg är nog mitt sätt att förbereda mig/förstå att jag/vi snart ska ha barn igen. Det känns ofta väldigt konstigt, ser på min kropp och avskyr hur den ser ut nu. Har gigantiska bröst som jag hatar, magen är stor och vet ju att den kommer bli så mycket större. Har svårt att förstå att det ligger ett barn därinne som är mitt, min bebis. Men det är dags att förstå för det är egentligen inte så lång tid kvar!

Jag och barnen badade ihop idag och bebisen sparkade på därinne så båda såg hur magen rörde sig, Love frågade massor frågor och Freja var jätte nyfiken. Tänkt att mina fina, älskade små barn ska bli storasyskon. ♥

Mamma till tre, det är coolt! 

//Johanna och den sparkade bebisen i magen! ♥

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela