SilverDraken

Livet som mamma till Love, Freja och Saga, sambo till Rickard.

Ordbajseri

Publicerad 2014-02-27 22:16:42 i Vardagen,

Har inte hänt så mycket idag heller, varit och storhandlat med pappa. Det var väl inte helfacinerande och mest dyrt, haha. Fick inte direkt överdrivet mycket pengar denna månad, sjukskriven och blev det sent så papprena kom in idag till fsk (de man får hem, fyller i och skickar tillbaka igen). Spelar inte så stor roll då de räknar från 20-20 varje månad. Men vafan, vi klarar oss. 

Såg ni på lyxfällan? Alltså fyfaaan på riktigt, var typ det värsta jag sett! 
Dom fick in 26 varje månad och hade utgifter på 56-57 något sånt. Gick alltså back 30 TUSEN varje MÅNAD! Man blir mörkrädd tamefan, två små barn hade dom, var relativt unga och båda hade gjort magoperation men trots det åt och framförallt drack dom ofantliga mängder varje dag. 
Helt plötsligt känns det bra att vi trots några avbetalningar (som är en droppe i havet mot vad paret på lyxfällan hade) har bra koll på vår ekonomi och i alla fall går runt varje månad och ALLTID betalar räkningarna före något annat. 
Vi har delat ekonomi och har alltid haft det, jag betalar räkningarna och Rickard hyran. Och skickar vi över pengar till varandra när det behövs, funkar bra för oss! 

Bästa texten ur Mia Skärings bok Dyngkåt och hur helig som helst. Amen till det!

Hm skulle skriva något helt annat här men kommer inte ihåg vad. Åh så irriterande! 
Håller på att bli förkyld, blä. Måste fundera ut några presenter denna månad med då Rickard fyller, båda mina systrars killar och vi ska på barnkalas. Tänk att alla fyller i mars, april, maj. Lustigt!
Köpte faktiskt en present till Love idag fast det är exakt tre månader tills han fyller idag, trevligt att ha gjort det i tid. Tänkte ha hans kalas tidigare med så det hinns med innan bebisen kommer, vore skönt. Eller några veckor senare, kanske är bättre iof. Kan vi vara i kolonistugan, jaa det är nog bättre känner jag nu. Haha. 

Känns som det händer en del denna sommar fast det egentligen inte händer något, eller hur ska jag förklara? Bebisen är beräknad i maj dagen innan Love fyller år  och vi ska såklart fira honom så han inte blir bortglömd bara för att vi får ett barn till. Inte för att jag tror det men ändå. Kalas vill ha han med som han alltid haft, det är midsommar, Freja fyller år och sen är det två bröllop i augusti. Jag och mina systrar fyller varav en fyller jämt! Namngivning ska hinnas med också någonstans, vore skönt om det var på sommaren/sensommaren då man kan vara ute med men hur ska man spränga in det mellan bröllop och födelsedagar? Kanske helt enkelt ska ha det på min födelsedag 24 augusti.. Vi var på dop på min födelsedag förra året med, haha.
Stora i-landsproblem, jag vet. Men i brist på annat att tänka på så.. Plus att Rickard typ ska jobba hela sommaren. Lite vill vi åka iväg med, tänka göra några tågutflykter med alla kids. 
Men vi har inte planerat något, vi tar dagarna som de kommer helt enkelt. Jo Love har beställt en tältövernattning, tänkte ta det i kolonistugan.. Kan Rickard sova ute i tältet med de större barnen så sover jag och bebis i en säng i stugan, haha.

Det var fortfarande inte något utav detta jag tänkte skriva utan det försvann, kanske kommer tillbaka. 
Många ord ändå blev det, är grym på att ordbajsa, haha. 
På tal om bajsa ska jag gå och ta en Niferex nu (man bli hård i magen av dom) och sen lägga mig, hoppas på att vakna mindre täppt imorgon!

Vi åt förresten våfflor med glass till middag, heeeela kostcirkeln. Haha! 
Det var i alla fall hallonglass så lite bär i, alltid nåt. ;) 

//Johanna

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela