SilverDraken

Livet som mamma till Love, Freja och Saga, sambo till Rickard.

29 veckor

Publicerad 2011-04-30 23:01:33 i Gravid med Freja,

Går idag in i vecka 29 dvs 28 fulla veckor, 12 veckor kvar!
Magen växer mer och mer och börjar verkligen kännas. Får ibland svårt att andas och flåset är väl inte det allra bästa.
Har gått upp ca 10 kilo, höger benet och foten är redan nu lätt svullet och det blir värre på kvällarna då foten känns riktigt obehagligt. Ska till bm på måndag så ska prata med henne då, har verkligen ingen lust att gå i nästan tre månader med svullna fötter.. Minns hur hemskt det var sist. :/

Fötterna i vecka 36 (35+3) förra gången, vid samma tidpunkt på året som det är nu.

Ryggen hugger till då och då och gör riktigt ont och vid för mycket stillasittande, när jag legat länge, gått för mycket och speciellt vid upprepande rörelser mot tex golvet eller när man bäddar en säng gör det så ont!
Att jobba går fortfarande, bra går det väl inte men det går. Vissa dagar går det bättre och vissa katastrof dåligt. 
Men det är mycket bättre än jag trodde så det känns skönt!

Överlag mår jag väldigt bra och njuter mer än förra gången. Innan jag blev gravid nu och i början av denna graviditet avskydde jag att vara gravid och såg det bara som ett nödvändigt ont men nu har jag kommit ifatt mig själv och tycker om det. Gillar att ha mage, att känna bebisen och allt sånt, det är kanske inte det mest fantastiska jag vet men jag avskyr det i alla fall inte. 
Det är en otrolig upplevelse att vara gravid och känna en liten varelse leva inuti sig och jag bara längtar tills denna hjälplösa lilla krabat vill komma ut till oss så jag kan överrösa den med kärlek. 


Love i magen, vecka 27+3.

Lillbebis i magen, vecka 27+6.

Nu längtar jag och min rastlösa och onda kropp till sängen så dit ska jag ta mig nu!
Känner att jag måste få av min strumpan på höger foten med, den har gjort djupa megror i benet. (Vet inte om man stavar så eller om det ens är ett ord, megror. Man säger så i alla fall, vet inte vad det heter annars? Strumpan sitter åt så att det blir gropar i benet, äsch låter inte bättre det, haha.)

Sist vill jag bara säga att jag tycker det är mysigt och så när bebisen rör sig även om den gör det lite väl våldsamt ibland, men jag AVSKYR när den gör det när jag sitter och skiter. Det är fan min egna privata stund och vill inte ha den förstörd av att någon stör min koncentration genom att sparka inifrån, så hör du det Lillungen min. Sluta sparka när mamma sitter på toa!

//Johanna

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela