SilverDraken

Livet som mamma till Love, Freja och Saga, sambo till Rickard.

Skridskor!

Publicerad 2016-01-23 23:42:52 i Vardagen,

 
Idag har kidsen stått på skridskor för första gången!
Det har inte blivit av tidigare, tänkte på det flera gånger förra vintern men tanken på att gå till Rosvalla med liten bebis, kallt därinne och fullt med folk fick mig avskräckt tyvärr. Hade inte en tanke på att det kunde finnas en spolad plan i närheten. Har inte haft det förrän idag faktiskt.
Love ska åka skridskor på Rosvalla med skolan på tisdag och sa att vi måste ner i förrådet och leta upp skridskorna och mumlade att det vore ju bra om han kunde testa att åka innan tisdag. Han sa då att det finns en isplan nedanför hans skola och jaaa såklart. Det vet jag egentligen, han skulle ha åkt där med fritits i måndags men gick hem tidigt då Liw och Ellie var här. Så himla korkat att jag inte tänka på att vi kunde gå dit, stod häromdagen och tittade på bilderna därifrån i kapprummet, haha. 

Skuttade ner och hittade kartongen, jag började leta lite överallt innan jag såg ett typiskt skridskosnöre ala svart/vit-randig hänga ut från en kartong och insåg att det stod barn skridskor på den. Heja organiserade mamma och oheja mig som inte kom ihåg att mamma (och Jessica) hjälpte oss städa förrådet i somras. Haha!

Packade skridskor, vatten och bananer och la allt i en stor Ikea-kasse och drog den i pulka till isbanan, nära och bra! Både Love och Freja åkte på kusinärvda skridskor och det funkade fin fint, Frejas var jätte enkla och hon var ute på isen direkt. Hade grym balans från början och reste sig själv utan problem, hon var stormförtjust och åkte massor. Riktigt imponerad!
Love tyckte det var lite svårare men han hade hockey-skridskor med smalare skena och de var lite stora och tunga men han fixade det grymt med. Båda tyckte det var roligt och de var som sagt grymma för att vara första gången! Upplyst är banan med så vi kan gå dit närsom, hoppas vi hinner åka massor innan det smälter bort. Imorgon förmiddag måste vi dit igen för jag fick hem mina skridskor från Josefin, trodde de var borta men hon hade visst lånat dom för massa år sedan. Blev såklart jätte sugen på att åka även om jag vill minnas att jag sög på det, haha!

Isen var inte ett dugg hal om man inte hade skridskor ifall ni undrar varför Saga knallar runt utan hjälm, vi hade den med till henne. Får leta efter begagnade till henne att ha nästa år, klart hon med ska åka då! 

//Johanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela