SilverDraken

Livet som mamma till Love, Freja och Saga, sambo till Rickard.

Äntligen kom smset och Hjortensbergskyrkan

Publicerad 2016-01-29 23:06:31 i Vardagen,Fick äntligen ett positivt sms från fsk imorse att de godkänt min sjukskrivning (som jag haft i fyra månader, mycket strul på vägen) så firade med att ta en selfie på väg hem efter att ha lämnat storebror i skolan. Saga var inte med på det tåget, otroligt inte road, hahaha! Sen tog vi det lugnt en stund, Freja pyjamasmyste i soffan fram tills det var dags att gå. Som varje fredag numera gick vi över vägen till Hjortensbergskyrkan, det är enda gången Saga går hela vägen utan att vända hela tiden, haha. Detta var förövrigt första gången hon höll i två samtidigt, annars har hon bara velat hålla en i handen men nu så gick det fint att hålla i både mig och Freja. ♥Tjejerna avslutade med att måla en stor teckning tillsammans!

 
Saga somnade i selen på vägen till skolan, hade henne på magen så när vi kom hem knäppte jag upp och satt kvar i soffan med henne. Hon sov säkert tre kvart till, så mysigt!

Lite humor att förra inlägget så åkte vi skridskor, det var kallt och vi hade tjocka vinterkläder på oss. Det tog ungefär två dygn för all snö att försvinna, ytterligare ett för isen och ett till för att allt vatten skulle hinna rinna undan. Idag var det gympaskor, tunn jacka, ingen mössa, Freja hade uppknäppt jacka, bara leggins och inga vantar (det var skönt ute på fm, skitvädret kom senare) (plus att hon skulle gå utan ytterkläder jämt, det är ett evigt tjat att få på henne kläder så fort det är sånt här mittimellanväder). Kontraster! Mystiskt väder helt klart.

//Johanna

Skridskor!

Publicerad 2016-01-23 23:42:52 i Vardagen,

 
Idag har kidsen stått på skridskor för första gången!
Det har inte blivit av tidigare, tänkte på det flera gånger förra vintern men tanken på att gå till Rosvalla med liten bebis, kallt därinne och fullt med folk fick mig avskräckt tyvärr. Hade inte en tanke på att det kunde finnas en spolad plan i närheten. Har inte haft det förrän idag faktiskt.
Love ska åka skridskor på Rosvalla med skolan på tisdag och sa att vi måste ner i förrådet och leta upp skridskorna och mumlade att det vore ju bra om han kunde testa att åka innan tisdag. Han sa då att det finns en isplan nedanför hans skola och jaaa såklart. Det vet jag egentligen, han skulle ha åkt där med fritits i måndags men gick hem tidigt då Liw och Ellie var här. Så himla korkat att jag inte tänka på att vi kunde gå dit, stod häromdagen och tittade på bilderna därifrån i kapprummet, haha. 

Skuttade ner och hittade kartongen, jag började leta lite överallt innan jag såg ett typiskt skridskosnöre ala svart/vit-randig hänga ut från en kartong och insåg att det stod barn skridskor på den. Heja organiserade mamma och oheja mig som inte kom ihåg att mamma (och Jessica) hjälpte oss städa förrådet i somras. Haha!

Packade skridskor, vatten och bananer och la allt i en stor Ikea-kasse och drog den i pulka till isbanan, nära och bra! Både Love och Freja åkte på kusinärvda skridskor och det funkade fin fint, Frejas var jätte enkla och hon var ute på isen direkt. Hade grym balans från början och reste sig själv utan problem, hon var stormförtjust och åkte massor. Riktigt imponerad!
Love tyckte det var lite svårare men han hade hockey-skridskor med smalare skena och de var lite stora och tunga men han fixade det grymt med. Båda tyckte det var roligt och de var som sagt grymma för att vara första gången! Upplyst är banan med så vi kan gå dit närsom, hoppas vi hinner åka massor innan det smälter bort. Imorgon förmiddag måste vi dit igen för jag fick hem mina skridskor från Josefin, trodde de var borta men hon hade visst lånat dom för massa år sedan. Blev såklart jätte sugen på att åka även om jag vill minnas att jag sög på det, haha!

Isen var inte ett dugg hal om man inte hade skridskor ifall ni undrar varför Saga knallar runt utan hjälm, vi hade den med till henne. Får leta efter begagnade till henne att ha nästa år, klart hon med ska åka då! 

//Johanna

Spontantripp till Norrköping

Publicerad 2016-01-20 23:42:15 i


Jag skulle egentligen åkt till pappa och sovit där men hans vedpanna fungerade inte så sotaren var tvungen att komma och han hade blivit jätte förkyld så vi bestämde oss för att skjuta på det en stund. Lite deppig över det så sa Rickard att jag får åka till Norrköping istället. 
Efter en stund insåg jag att det var en bra idé, ringde Josefin som kunde hänga på utan barn hon med och 50 minuter efter jag ringde henne satt vi på tåget. Spontant och awesome! 

Vi gick på myrornas, köpte några fina saker jag kan visa imorgon. Köpte några små saker på rea och så denna.. 
Kapten Jakes skepp, Love önskade den sig i julklapp och sa det många, många gånger. En br-affär där i första gallerian sett mot centralstationen skulle upphöra och hade 30% på allt idag, ännu mer de närmaste dagarna och det även på nedsatta varor. Denna var nedsatt från 749 till 395 och så 30 procent på det så betalade 265. Det var faktiskt riktigt bra, barnen blev sjukt glada och jag är helt kär i den stora, coola båten. Haha! 
Synd att det inte finns fler figurer till än bara jake, ångrar lite att jag inte tänkte på att kolla det. 

Om ni ska till Norrköping borde ni gå in på den affären, de har 40 % på allt i två dagar nu och sen 50, supergrymt! 

Tack för bästa spontana dagen Josefin, så härligt att göra något bara vi två! ❤

//Johanna 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela