SilverDraken

Livet som mamma till Love, Freja och Saga, sambo till Rickard.

Går inte

Publicerad 2014-11-23 23:17:07 i

Har försökt bloggat i flera dagar från mobilen men det går inte, kan inte ladda in bilder så har blivit irriterad och stängt ner, haha. 
Får försöka lägga in dom från datorn istället! 

Hoppas ni har det bra, Saga är förkyld med feber. Verkar som att denna sjukhöst aldrig går över, liksom det evigt gråa vädret.. Vi såg lite blå himmel och lite, lite sol på förmiddagen men när vi gick ut blev det blåsigt och regnade, tjoho. Nej nästa höst SKA vi fan iväg till solen, blir knäpp i huvudet annars! 

//Johanna 

Massa sånt svammel mitt i natten igen

Publicerad 2014-11-20 00:23:35 i Vardagen,

Om jag nu ändå sitter här och skriver kan jag lika gärna fortsätta. Bloggen har blivit min dagbok och har skrivit här i många, många år sen innan jag blev gravid med Love. Den har hängt med genom min egen förändring och det är riktigt häftigt när man tänker på det! 
Det är otroligt tråkigt för min egen del att jag inte skrivit så mycket senaste året, att jag inte skrivit så mycket om Sagas framsteg och liknande. Att jag inte skrev så mycket förut berodde på att jag mådde skitdåligt och alla dagar var likadana, satt hemma och stirrade på tvn. Inte så upplyftande direkt, sen kom Saga och jag la all tid på att få mig själv att gå runt så pass att barnen fick det dom behövde och lusten att skriva fanns inte. Rickard jobbade hela sommaren och jag var ensam hemma med barnen väldigt mycket, i efterhand förstår jag inte hur det gick. Var rätt knäckt i slutet på sommaren och dom stora fick gå extra tid på dagis och sakta men säkert kom vardagen med skapliga rutiner igång.

Nu, i mitten av november, ser jag inte varje dag som att detspelaringenrollhurdagengårförkvällblirdetalltid vilket i min värld har inneburit att hur jobbigt allt än är så blir det ändå en ny dag imorgon så det är skitsamma om jag blir slut och förstörd för upp kommer jag dagen efter utan nu är dagarna roliga och jag orkar med dom, även om tuffa dagarna. Jag insåg när jag fotade mig förut med Saga sovandes i sjalen att jag log hela dag på bilden, jag log och menade det. Den känslan har blivit sällsynt och jäklar vad skönt det var att se mig själv le på riktigt! 

Jag är trött och slut på ett bra sätt, har senaste veckan umgåtts med folk i princip dagligen och det har varit roligt, inte ångestframkallande och jobbigt. Ser fram emot att göra saker med barnen och från och med denna vecka är dom allmän förskolebarn och går bara 15 timmar och vi ska gå på öppna förskolan, leka med kompisar och bara vara, precis som jag har tänkt mig! 
Äntligen är jag tillbaka och har ork att vara den mamman jag vill vara, jag och barnen mot världen. ♥
Ja Rickard också men han har inget att göra med våra vardagar och detta är min blogg så då skriver jag om mig, haha! 

Är förresten så jävla stolt över mig själv att jag kämpade mig till en grym anknytning till Saga! Hela graviditeten var ett helvete, förlossningen var dock underbar men sen den där amningen som krossade allt. Tre vidriga veckor där jag ville så mycket men det gick inte, det tog död på en stor del av den redan trasiga anknytningen. Efteråt när hon bara åt ur flaska så tog Rickard henne mycket men denna sväng har vi gjort förut då det var exakt samma sak med Love och man blir klokare med åren så sa åt honom att inte ta henne utan jag måste få göra det. Lät henne sova kvar på mig utan att lägga ner henne, bar i sjal massor och hon sov i vår säng hela tiden. Det var intensivt ett tag med två barn till men Saga var alltid nära mig och hon är det fortfarande, det låter kanske fånigt men det ligger mycket mer bakom det än så. Jag orkade inte ens med mig själv men lyckades ändå kämpa så hårt och med bästa resultatet, det gör mig lycklig! 
Jag har mina brister, principer, är otroligt opedagogisk med jämna mellanrum men vet ni? Jag är ändå en jävligt bra mamma och jag älskar mina barn över allt, precis allt, annat! ♥

//Johanna

Ibland gör man mycket på få timmar

Publicerad 2014-11-19 23:56:55 i Vardagen,


Får bli en bild från instagram idag! Skev där om min effektiva dag då jag jobbade imorse, hem och hämtade barnen, lämnade av Love på hans ställe och ner och var med Freja på hennes avdelning hela förmiddagen.
Var jätte roligt och hennes ena fröken försökte övertala mig flera gånger att jag borde bli förskolelärare, haha. Har faktiskt tänkt tanken flera gånger men nja. 
Men för några år sen var det helt otänkbart men vartefter jag fått fler barn och dom blivit större, jag vuxit upp och ja, allt sånt så har jag ändrat mig och min inställning till barn också. Inte för att skryta eller så men dom flesta barnen tycker om mig och föräldrar med, jag är en högst älskvärd person om jag vill, haha. ;)

Nä men iaf efter lunchen där så gick vi hem, matade Saga och vi gick iväg till bvc. Sophia, Vilhelm och Hilly lånade lite tid samtidigt som oss på bvc, träffade dom för tredje dagen i rad och i fredags och lördags med. Det börjar likna hur det var innan vi båda blev gravida, kärlek på det! ♥
Saga vägde 7760 iaf, Vilhelm vägde mer fast det skiljer inte 1,1 kilo längre som det gjorde när dom föddes!

Vi gick hemåt och Freja surade ihop totalt och vägrade allt, slutade med att jag bar henne på ryggen och hade Saga sovandes i sjalen. Vi hämtade Love som var glad och hem, Saga sov vidare medan jag gjorde mellanmål och äntligen satt ner i lite lugn och ro innan lekpratochtjat-kaoset började om igen, haha.

Gjorde mat, åt och vips så var det läggdags. Somnade med Freja en kort stund, pratade med mamma och la mig i ett bad och kollade ikapp Big Brother och konsterade att Pelle har blivit helt galen, Anna har en bra radioröst, Christoffer verkar ha märkligt bra koll på mat och träning och är mycket starkare än man kan tro (han är besatt av mat och beter sig galet han med) och måste nog nämna igen att Pelle nog borde kliva ut ur huset då han inte mår bra av att vara därinne!

Skulle egentligen bara skriva att Freja har namnsdag idag och grattis till min moster Anette som också har det och min svärmor Christel som även hon har det fina namnet och som Freja är namngiven efter. Ja grattis till min gammelmoster med men hon läser inte här!
Elisabeth är dagens fina namn! ♥

Jag, mamma och mina tjejer hade namnsdag i fredags men missade att skriva det då, Emilia var namnet vi alla delar. Förutom Freja och Saga är Emilia det finaste namnet tycker jag!
Den här fina tjejen heter Emilia, grattis på namnsdagen i efterskott. ♥
Det är Marias ursöta tjej!

Det var allt för idag, öppnade datorn för en gångs skull och det är så mycket roligare att blogga härifrån. Från mobilen är det så smått, pillrigt och nä, gillas inte!

//Johanna 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela