SilverDraken

Livet som mamma till Love, Freja och Saga, sambo till Rickard.

Frejas namngivning

Publicerad 2012-03-31 22:34:02 i ♥ Freja ♥,

Idag har vi haft namngivning för Freja, typiskt nog fick hon feber inatt men hon mådde ändå skapligt imorse. Hon var jätte duktig trots att hon inte mådde bra, var inte ledsen och skrek inte utan höll humöret uppe trots mycket folk och rörelse omkring henne. När de flesta gått så somnade hon på mig en liten stund och när vi kom hem så somnade hon sittandes i min famn, lilla hjärtat. 
Jag är kass på att planera och en tidsoptimist så att göra allt klart i tid är inte riktigt min grej.. Men nästan allt blev fixat och klart, det jag sa inför alla var väl inte helt genomtänkt då jag skrev det imorse men vafan, det gick det med. 
Det var jätte trevligt att träffa och prata med alla, tårtan som Råby Trivsel har gjort var jätte god och resten av fikat som svärmor/farmor har bakat var lika gott som alltid och presenterna (och korten) som Freja fick var hur fina och bra som helst! 
Freja fick god hjälp att öppna presenterna av Love, Lilja och Noah som inte ville missa tillfället att öppna massa presenter, såklart. Men de var en fena på det och turades om att öppna, jag tackar för det så jag slapp vara i centrum, haha. 

♥ ♥ 
Stort tack till alla som kom och gjorde Frejas dag till en dag att minnas! 
Extra stort tack till mamma och svärmor som hjälpte till att fixa i köket, utan er hade det gått åt skogen.
♥ ♥ 

//Johanna

Rickard ♥

Publicerad 2012-03-30 00:30:00 i Kärlek ♥,Grattis min underbara älskling på 30-årsdagen!

Idag firar vi även 5 år som par, för fem år sedan var jag en nervös, blyg och fnittrig 19-åring som ändrade status på helgon.net till Upptagen. Det var starten till det som nu hunnit blivit fem år, fem är av upp och nergångar, av sprutande hormoner och förnekande av det och då inte bara från mitt håll, två gånger har magen växt och två underbara barn har kommit till oss. Det är inte varit lätt alla gånger och speciellt inte sedan vi blev tvåbarns föräldrar. Tiden att komma ihåg att vi älskar varandra över allt annat finns inte där alla gånger och man glömmer lätt bort varandra i ett virrvarr av bajsblöjor, amning, matlagning, lek och allt annat som måste göras.

Att ha två småbarn och samtidigt älska varandra, pussa och kramas och allt sånt är inget som man ska ta förgivet. Jag kan ärligt säga att det fanns en period efter Freja föddes då jag hade stängt av alla känslor för Rickard. Jag var så inne i barnen, jag var helt inställd på att älska dom över allt annat och älska dom lika mycket så det fanns inte plats i mitt hjärta för en till helt enkelt. Tiden och orken räckte inte till att skapa den platsen, vardagen som nybliven tvåbarnsmamma tog all energi och samtidigt skulle man vara social, plugga och allt på en gång. Blev snart medveten om vad som höll på att hända, vi pratade om det och en dag vaknade jag upp och insåg att jag aldrig kommer älska barnen på exakt samma sätt då dom är två unika individer och att Rickard naturligtvis har och alltid kommer ha hela mitt hjärta på den nivån.
Men än idag måste jag ibland påminna mig själv om att inte ge all till kärlek och närhet till barnen, låter dumt men efter en hel dag med barnen i famnen eller i närheten så orkar man inte med mer närhet. I alla fall inte jag.

Vi har haft perioder då mycket har varit skit men vi har aldrig slutat prata med varandra och kan prata om allt. Han är i mångt och mycket min bästa vän, vi är väldigt olika men i grunden lika. Vi retas mycket med varandra, kan säga "hårda" saker som egentligen är kärleksförklaringar och vi vet hur den andre funkar. 
Vi kompletterar varandra hur bra som helst och jag skulle aldrig klara mig utan honom.

För så enkelt är det, jag klarar mig inte utan honom och han klarar sig inte utan mig.
Det är tufft som fan ibland men utan att det vore det så skulle vi ju aldrig förstå hur mycket vi älskar varandra och hur hemskt det vore om det inte var vi. 

Jag älskar dig Max Rickard Draken av hela mitt hjärta.
Jag älskar dig så mycket att jag inte kan sätta ord på det.
Utan dig vore livet grått.
Vi har tillsammans skapat våra underbara barn och tillsammans ska vi se dom växa upp och bli stora.
Jag längtar att få dela resten av mitt liv med dig.
Vi nu och för alltid! 

//Johanna

Älskade barn

Publicerad 2012-03-27 22:51:36 i Vardagen,Åh jag älskar dom så förbannat mycket, fina fina barn!

Tog en frivillig paus härifrån, hade inget mer än negativa saker att skriva så lika bra att strunta i det och hade ingen lust alls att logga in här. Men nu efter 1 timme och 40 min i telefon med bästa Johanna känns livet mycket bättre igen och lusten smög sig på att skriva några rader.

Snart är det dags för namngivning och har knappt börjat planera än, suck. Måste sätta igång imorgon men tror att det mesta är lättfixat, hoppas det i alla fall annars ligger vi illa till, hehe. 
Det finns ingen därute som vill klippa mitt hår? Har inte klippt mig sen i slutet på augusti och är så långhårig. Har inte råd, eller det är inte prioriterat, att gå till frisören. :/ 

//Johanna


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela