SilverDraken

Livet som mamma till Love, Freja och Saga, sambo till Rickard.

Dagens svammel

Publicerad 2011-08-31 21:43:55 i Vardagen,

Humor att jag skrev imorse att när Freja somnar så skulle jag städa.. För det tog inte många minuter efter att jag publicerat innan jag somnade, före Freja. 1,5 timme senare vaknade jag upp halvsittandes i soffan, helt ledbruten och hade "förlorat" två timmars egentid utan pojkarna hemma. Blä.

Dessutom var ju Freja hungrig igen så var bara att amma och sen kom Rickard hem igen. Typiskt.
Men Rickard tog med sig Freja på en promenad efter jag tankat i henne massa mjölk så jag fick pyssla i fred. Åh vad fint vårt kök är nu, har gjort om och haft oss. Synd bara att det står en vagn där, får hitta på någon lösning där. Får ta hit mamma helt enkelt, hon är bäst på fiffiga lösningar! :D 
Mina fina.

Det är så mysigt att vara hemma i lugn och ro med bara Freja och veta att Love har det bra på dagis. Han trivs så himla bra, leker massor, åter och sover jätte bra och är strålande glad när man hämtar.

Samtidigt får jag vara hemma, plocka och dona som jag vill, tanka massa bebis-mys, prata med Rickard utan störningsmoment och framför allt är det så mycket mysigare att amma i fred. Har verkligen insett hur underbart mysigt och härligt det är att amma nu dom här timmarna Love har varit på dagis och det varit lugnt hemma. Det är så skönt att slippa känna att man måste ha koll på honom, prata och roa samtidigt som man ammar.
Det är en stund för bara mig och Freja, en stund av kärlek och närhet. 

Det har även varit så himla skönt att bara varit hemma dom senaste dagarna, inte träffat någon alls (förutom Veronica när jag klippte mig igår). Har träffat så många och flängt runt så mycket efter jag födde Freja att jag omedvetet blivit alldeles slut. Behövde verkligen den här pausen från omgivningen, att få rå om mig och Freja i första hand, att få göra det jag velat göra länge hemma och bara få andas. 

Har tankat massa energi känner jag, synd bara att jag blivit jätte förkyld och min nyfunna energi lär ätas upp igen, blä.
Fast, varenda gång jag ser mig i spegeln och ser nya frisyren tankas det på igen för är så himla nöjd och det var det bästa besultet på länge. Tack Veronica för att du frågade om jag skulle med, du är bäst! 

Mycket svammel blev det, kan sammanfatta med att jag älskar att vara hemma i lugn och ro, älskar att amma och älskar att Love älskar dagis.
Dagens ord; älska!

//Johanna

Godmorgon!

Publicerad 2011-08-31 08:53:08 i Vardagen,


Godmorgon! 

Tänkte ta lite sovmorgon idag men barnen tänkte annorlunda.. Man kan inte säga åt en 5 veckors bebis att hon åt ordentligt för inte ens två timmar så sova en stund till är helt ok. Man kan inte heller säga till 2-åringen att vakna kl 6 för andra dagen i rad är verkligen inte ok, visserligen låg han i vår men det hade nog varit bättre att gå upp med honom istället. Han härjade mest i sängen så såvärst mysgt var det inte.

Pojkarna gick nyss, Love ska till dagis och Rickard skulle träna efter han lämnat Love. Jag ammar för sjuttioelfte (eller tredje-fjärde något sånt) gången denna morgon och håller tummarna för att loppan somnar sen så jag kan städa!

Förkyld börjar jag bli med, ogilla!

//Johanna

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela